Hyperventilerte og brøt sist uke – gikk Norge inn til stafettseier

Les hele artikkelen

Silje Theodorsen fikk en skikkelig opptur etter sist ukes dramatikk. Hun ble sendt ut i tet sammen med Tyskland på den siste etappen.
Men dramaet om topplasseringene på stafetten var ikke ferdig før en god stund etter målgang. For premieutdelinga lot vente på seg, og etterhvert ble Tyskland disket fra sin andreplass.
De skulle egentlig ha stilt opp med Coletta Rydzek på ankeretappen, men hun ble syk og måtte erstattes med Sofie Krehl. Det hadde de glemt å si fra om til FIS før start, og dermed ble laget disket.
– Det er en enormt kjedelig måte å bli diska på. Da er det bedre å gjøre en feil i løypa, enn en sånn papirfeil. Men regler er regler. Selv om det er enormt kjedelig for dem, sier Ingvild Flugstad Østberg til NRK.
Dermed ble Sverige nummer to, mens USA tok den siste pallplassen.
Tyskland gikk i tet sammen med Theodorsen på den siste etappen, men noen kilometer før mål gikk Norges ankerkvinne på en langspurt og sikret Norge stafettseier i VM-generalprøven.
– Jeg var så nervøs. Ingvild sa faktisk: «Hold roen», da vi veksla. Og det hjalp veldig. Jeg tror at når man først går uti der så må man tenke på sitt løp og spille på sine styrker. Så dårlig som jeg sov i natt er lenge siden faktisk, sier Theodorsen til NRK.
Østberg var helt avgjørende for Norge. Hun tok igjen en 15 sekunders luke opp til Sverige i tet, og sendte Theodorsen ut med nesten et halvt minutt ledelse ned til de gule og blå.
– Jeg sa vel gå smart eller behold roen? Det var det jeg klarte å få ut der ved veksling. Jeg tror hun hadde gjort det uansett, men man får jo prøve å gi noen gode råd da. Jeg er veldig imponert over Silje, sier Østberg til NRK.
Dette var en skikkelig revansj for Theodorsen, som måtte bryte 20 kilometeren sist helg. Da gikk hun seg helt tom for pust, la seg ned i løypa og begynte å hyperventilere. Til slutt ble hun kjørt ut med snøskuter.
– Hadde du sett denne komme for en uke siden?
– Nei, det hadde jeg ikke. Det går opp og ned i langrenn, sier Theodorsen til NRK.
Norge lå en del sekunder bak etter de to første etappene på stafetten i Toblach. Anne Kjersti Kalvå slet, og måtte slippe i motbakken på sin sisterunde.
– Det er det stiveste jeg har vært i år tror jeg. Jeg måtte prøve å krige og holde følge så lenge jeg kunne. Jeg går mot verdens beste skiløper per dags dato. Det ble tøft oppe i bakken der, måtte bare prøve å henge så lenge jeg kunne, sier Kalvå til NRK.