Hushovd etter Kristoff-stunt: – Hvorfor ikke?

Alexander Kristoff slet med å henge med de beste i forrige ukes brosteinsklassikere. I E3 Saxo Classic brøt han, mens han to dager senere ble nummer 69 i Gent-Wevelgem.
Onsdag viste han imidlertid prov på god form. I Dwars door Vlaanderen gikk han i brudd mer eller mindre fra start. Sammen med bruddkamerat Oier Lazkano ble han først hentet inn med seks kilometer igjen, av en gruppe på åtte ryttere.
Verken Kristoff eller noen andre kunne imidlertid henge på da Christophe Laporte angrep en drøy kilometer senere.
Franskmannen holdt unna og vant solo, mens Lazkano og Neilson Powless tok opp jakten. Der sikret Lazkano seg en andreplass, mens resten av Kristoffs gruppe ble hentet inn av en større gruppe.
Der ble Søren Wærenskjold beste Uno-X-rytter, like utenfor topp ti, mens Kristoff kom inn noen plasser lenger bak.
Søndag venter Ronde van Vlaanderen (Flandern rundt), et ritt Kristoff vant i 2015.
TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd var blant dem som fulgte med på onsdagens ritt. Til NRK sier han følgende om Kristoffs bruddstunt.
– Jeg tipper han har blitt enig med trener og stefar Stein Ørn om å trenge en skikkelig gjennomkjøring. Kristoff er jo en seig, seig mann som trenger å få bank og juling. Jeg tipper det er det han har gjort. Det er jo til søndagen det gjelder. Det har ikke helt klaffet for ham med ulike ting. Nå er det ikke så mange sjanser igjen, så nå tenker han at han trenger en skikkelig gjennomkjøring. Jeg tipper det er det. Hvorfor ikke?

Les hele artikkelen