Hovland reddet viktig halvpoeng: – Hva er du laget av?

Les hele artikkelen

Etter at Viktor Hovland og Europa fikk en perfekt start på åpningsdagen i Ryder Cup med å vinne alle de fire innledende foursome-kampene, ble det langt jevnere i fourballene fredag ettermiddag.
Hovland og partneren Tyrrell Hatton spilte der mot den amerikanske duoen Justin Thomas og Jordan Spieth. De fulgte hverandre tett og vekslet på ledelsen de første elleve hullene.
Deretter vant den amerikanske duoen de to neste hullene og ledet med to hull, med bare fem hull igjen å spille.
Men Hovland og Hatton slo tilbake på dramatisk vis, og var best på både hull 14 og 16. Dermed gikk kampen til hull 18.
Der spilte Thomas seg helt inntil og hadde en nesten garantert birdie. Dermed måtte Hovland eller Hatton senke en nærmere ti meter lang putt for å dele kampen.
Hovland snek putten over bakketoppen og ballen trillet til slutt så vidt, til enorme jubelscener fra Hovland selv og publikum.
– Hva er du laget av, utbrøt Viaplay-kommenator Joakim Mikkelsen da birdieputten gikk i.
Thomas satte også sin birdieputt like etter og dermed ble det et halvt poeng til hver av lagene.
– Det var på tide at ballen gikk inn. Jeg følte vi spilte god golf i dag. Det gjorde også amerikanerne. Å sette den putten på det siste hullet, det var enormt for laget, sier Hovland i et intervju vist på Viaplay.
De tre andre fourballkampene endte med én europeisk seier og to kamper som ble delt. Europa leder med det 6,5-1,5 etter første spilledag.
I foursomen tidligere fredag vant Viktor Hovland og svenske Ludvig Åberg 4&3 mot Max Homa og Brian Harman. Hovland debuterte i Ryder Cup i 2021, hvor han spilte fem kamper for Europa. Det endte med tre tap og to uavgjorte.