Hovland leder storturnering: – Spinnvilt

Les hele artikkelen

Viktor Hovland leder majorturneringen US Masters etter å ha gått sju slag under par på den første runden. Nordmannen leverte en feilfri runde uten bogey, noe som holder til delt ledelse med Jon Rahm og Brooks Koepka.
– Det er helt ekstremt. Du går ut og spiller med den største legenden av alle legender, Tiger Woods. Og så leder du Masters på Augusta. Det er så spinnvilt, sier golfekpsert og tidligere golfspiller Per Haugsrud til NRK.
Hovland fikk en kjempestart på turneringen med eagle på hull to. Etter noen hull på par, senket han en birdieputt på hull seks. Det ble samme resultat på hull åtte da han senket en lang putt for birdie.
På hull ni leverte han et flott innspill og ballen la seg bare rett over en meter fra flagget. Derfra kunne ikke 25-åringen bomme og var dermed fem slag under par halvveis på den første runden på Augusta-banen.
Og nordmannen ga seg ikke der. På hull elleve fulgte han opp med en ny birdie etter en lang putt, før han på det 13. hullet skaffet seg en til. Han gikk siste del av runden på par og sikret seg en kjempestart.
Banerekorden er på 63, og dermed var nordmannen svært nær ved å tangere den torsdag med sin 65-runde.
Hovland skal gå i en drømmegruppe de to første rundene. Med seg på rundene har han legenden Tiger Woods og regjerende OL-mester Xander Schauffele.
Hovland har en 21.-plass som toppresultat i US Masters. Den fikk han i 2021.
Det er meldt elendig vær med mye vind og nedbør utover uken på Augusta. Hittil på den første runden har været vært bra. (NRK/NTB)