Hovland avsluttet glimrende i storturnering – endte på delt tredjeplass

Viktor Hovland leverte sin beste runde for uken på den avsluttende dagen i storturneringen The Players Championship.
Med en runde på fire slag under par endte han turneringen totalt ti slag under par. Før søndagens runde lå han på en delt 14. plass, men avslutningsrunden sendte han opp på en delt tredjeplass, sammen med Tom Hoge.
Kun Tyrell Hatton, som endte på andreplass, hadde en bedre runde enn Hovland søndag.
– Det er kult å gå 68 (fire under par) i dag, når det blåser og det er noen tøffe pinner der ute. Det er selvfølgelig litt press også. Jeg følte ikke at jeg spilte mitt beste heller og gikk likevel fire slag under par. Det er dritkult, sier Hovland til Discovery+.
Den delte tredjeplassen gir Hovland en premiesjekk på 1,475 millioner amerikanske dollar – tilsvarende 15,6 millioner norske kroner. Han spiller seg også inn igjen topp ti på verdensrankingen.
Hovlands beste resultat i turneringen fra tidligere var en delt niendeplass i fjor.
Nordmannen var på par for runden etter åtte hull, men giret så om med birdier på hull 9, 11, 12 og 13. På de siste fem hullene hadde han flere gode birdiesjanser, men måtte se at puttene gikk hullkant ut.
Scottie Scheffler vant turneringen, fem slag foran Hatton og syv slag foran Hovland og Hoge. Han tok med det også tilbake tronen som verdensener.
The Players Championship regnes som den mest prestisjefylte enkeltstående turneringen på PGA-touren og blir gjerne omtalt som «den femte majorturneringen». Hele 25 millioner amerikanske dollar, rundt 265 millioner norske kroner, er i premiepotten i turneringen.