Holdt krisemøte – frykter LSK kvinner går konkurs om få uker

Les hele artikkelen

Alle varsellamper lyser i kriserammede LSK Kvinner. Fredag hadde klubben et møte med spillerne der de informerte om at de risikerer å gå konkurs før sesongen er omme.
– Vi har hatt jevnlig møte med jentene hele tiden om situasjonen. I dag har vi snakket om at økonomien er alvorlig. Dersom vi ikke får inn en sponsor, så risikerer vi at vi går konkurs før sesongen er over, sier Lotte Lundby Kristiansen, konstituert styreleder i LSK Kvinner, til NRK.
Hun sier sponsormarkedet er tøft og de sliter med å få inn midler.
– Det er stor fare for at klubben legges ned før sesongen er ferdig. Vi håper vi skal klare å gjennomføre sesongen for jentenes skyld, men vi måtte informere om at det er så alvorlig som det er, sier styrelederen.
LSK-toppen sier de håper å i det minste kunne spille kampen mot Røa. Hun kan imidlertid ikke garantere at det blir flere kamper etter det.
– Det er helt forferdelig, og det er veldig trist overfor jentene. Det er forferdelig trist overfor kvinnefotballen på Romerike, at små jenter ikke har lokale forbilder å se opp til er en tragedie, sier Kristiansen.
LSK-trener André Bergdølmo sier de har rundt 12-14 spillere tilgjengelig.
– Jeg tror de fleste er enige om å stå løpet ut denne sesongen, slik at det blir en rettferdig sesong, sier Bergdølmo.
Han sier det kan gå kort tid før klubben LSK Kvinner er historie.
– Om noen uker, hvis vi ikke får hjelp fra ekstrerne, så er det kroken på døra for et godt fotballag, sier treneren.
Til NRK sier kaptein Emilie Woldvik følgende:
– Jeg har egentlig ingen kommentar til deg før kampen i morgen.