Håndballforbundet fikk avslag på VM-støtte

Les hele artikkelen

I 2025 skal Norge, Danmark og Kroatia arrangerte håndball-VM for menn, men Norges Håndballforbund får ingen støtte fra Kultur- og likestillingsdepartementet. NHF søkte i oktober om et tilskudd på 16 millioner kroner.
«Departementet har vurdert søknaden og finner ikke å kunne prioritere et særskilt, enkeltstående tilskudd til dette formålet. På denne bakgrunn har Kultur- og likestillingsdepartementet besluttet å avslå søknaden», står det i svaret.
– Det er automatisk 15–16 millioner i minus om vi skal bære den kostnaden selv, så sånn sett er det dramatisk, sier generalsekretær Erik Langerud til NRK.
Han forteller at summen skulle gå til å bygge om Telenor Arena innvendig for å kunne ta 15.000 tilskuere til finalene, noe Det internasjonale håndballforbundet skal kreve.
– Vi har fått avslaget og skal diskutere det på et styremøte de nærmeste ukene. Det er klart det er krevende å skulle arrangere et verdensmesterskap, det er krevende i seg selv, og spesielt når vi taper penger på det, forklarer Langerud.