Gullhåpet over for blodig Baldauf – slått ut i første runde

Les hele artikkelen

Felix Baldauf er blant de største norske bryteprofilene og har blant annet EM-gull fra 2017. Det blir imidlertid ikke noe EM-gull i 2023 for Baldauf.
I første runde mot nederlenderen Tyrone Sterkenburg var det Baldauf som tok det første poenget, men så snudde nederlenderen og fikk seks poeng på rad, blant annet etter en rulle. Det norske teamet prøvde seg med en utfordring, men den ble også avvist og dermed sto det 7-1.
– Faen altså, utbrøt Baldauf etter de tre første minuttene, mens blodet rant fra kinnet.
I de siste tre minuttene av kampen ble det også stopp etter at Baldauf begynte å blø igjen. Nordmannen prøvde forgjeves å få til noe mot den sterke nederlenderen. Til slutt endte det 10-3 til Sterkenburg og dermed må Baldauf håpe på en mulig rekvalifisering hvis han skal ha en medaljemulighet i 97-kilosklassen.
I 67-kilosklassen gikk det bedre for Håvard Jørgensen. Etter en jevn kamp mot Sebastian Nad fra Serbia endte det 4-4, med det siste poenget til Jørgensen. Dermed gikk nordmannen videre til åttedelsfinale, hvor han slo tyskeren Witalis Lazovski 3-1. I kvartfinalen ble det imidlertid stopp før Jørgensen.