Guardiola til NRK: Slik stopper man Haaland

Les hele artikkelen

City-manager Pep Guardiola møtte pressen dagen før det enorme oppgjøret mellom Manchester City og Arsenal onsdag kveld.
På spørsmål fra NRK om hvordan Guardiola tror hans gode venn og Arsenal-manager Mikel Arteta planlegger å stanse toppscorer Erling Braut Haaland i onsdagens storkamp, svarer City-sjefen slik:
– Jeg vet ikke, jeg har ikke snakket med ham, sier Guardiola og smiler lurt.
– Hvordan stopper man egentlig en spiller som Erling Haaland?
– Etter det han har vist igjennom karrieren, ikke bare her, kan jeg skjønne at det er vanskelig. Jeg tror, som et lag, må du få ham til å være så lite involvert som mulig, innleder City-sjefen overfor NRKs reporter i Manchester.
Han forteller at han husker godt hvordan det var å møte Haaland da spissen spilte for Borussia Dortmund mot City i Mesterligaen.
– Da prøvde vi å ha 70-80 prosent ballinnehav. Man må ha ballen så mye som mulig. Men kampen vi skal spille i morgen kommer til å bli en kamp med mange overganger og dueller. De planlegger å spille en aggressiv kamp, mann mot mann rundt om på hele banen. Da er keeperen den eneste som er fri. Derfor blir det vanskelig, sier City-sjefen til NRK.
Guardiola innrømmer at han fortsatt blir nervøs før storkamper som dette.
– Å komme til dette punktet i ligaen, og fortsatt ha sjansen til å vinne … Men de (Arsenal) har også sjansen, skjebnen vil være i deres hender hvis de vinner, men hvis vi vinner vil skjebnen være i våre hender, sier Guardiola.
Inn mot oppgjøret de to imellom er det City som har den beste rekken på papiret. De lyseblå er ubeseiret på de siste 16 kampene i alle turneringer. Arsenal har derimot snublet gang på gang den siste tiden, og de tre siste kampene har endt med tre uavgjort.