Griner hedret etter cannabisdommen – Russland åpner for fangeutveksling

Phoenix Mercury åpnet kampen mot Connecticut Sun med 42 sekunders stillhet for å hedre Brittney Griner etter hun ble dømt til ni års fengsel i Russland.
Før WNBA-kampen mellom Connecticut Sun og Phoenix Mercury sto spillere og trenere fra begge lag med armene rundt hverandre i stillhet på midtbanen. Stillheten varte i 42 sekunder ettersom Griner bruker trøye nummer 42 i Phoenix.
– Hele laget gråt før kampen. Du prøver å hedre henne og spille hardt for henne. Enten hun er her eller ikke. Akkurat nå må vi prøve å holde ånden hennes i live og hedre den, sa Phoenix-spiller Skylar Diggins-Smith.
Griner har spilt for Phoenix Mercury siden 2013, samtidig som hun har spilt for russiske UMMC Jekaterinburg når WNBA-sesongen har hatt pause.
Myndighetene i Russland er åpne for å diskutere fangeutveksling med USA, bekrefter utenriksminister Sergej Lavrov. Han omtalte saken fredag under et besøk i Kambodsja.
Griner ble tiltalt for smugling og besittelse av en betydelig mengde narkotisk stoff, som har en strafferamme på ti år. Hun har erkjent seg skyldig, men bedyret i retten at hun ikke hadde til hensikt å bryte loven.
WNBA-profilen har vært fengslet i Russland siden hun 17. februar ble pågrepet på flyplassen i Moskva. Tollere fant cannabisolje for e-sigaretter i bagasjen hennes. Det skjedde noen dager før den russiske invasjonen i Ukraina. Torsdag ble hun dømt til ni års fengsel.

Les hele artikkelen