Gråtkvalt Andersson i Sverige-avskjeden

Les hele artikkelen

Janne Andersson slet med å holde tårene tilbake da han ledet det svenske herrelandslaget i fotball for siste gang. Mot Estland ble det en komfortabel 2-0-seier.
Etter drøye fem minutter spilt ekspederte Viktor Gyökeres et innlegg i tverrliggeren, før rekkekamerat Viktor Claesson på mirakuløst vis også satte returen i tverrliggeren. Sistnevnte gjorde opp for seg da han stanget inn 1-0 med et lekkert hodestøt.
Like etter pause sto Estlands målvakt mesterlig i veien for en stor Sverige-sjanse, men noen få minutter senere la Emil Forsberg på til 2-0. Det ble også sluttresultatet.
Tjue minutter før slutt ble Albin Ekdal hyllet da han ble byttet ut. Midtbanespilleren fikk bære kapteinsbindet i sin siste landskamp.
Før kampstart hedret Friends Arena de to fotballsupporterne som mistet livet i Brussel 16. oktober. De to lagene spilte også med sørgebånd.
Andersson annonserte tidligere i høst at han ville gi seg som landslagssjef dersom de mislyktes i å ta seg til EM i Tyskland. Det håpet var ute allerede i midten av oktober. Gultrøyene har trøblet stort og ender med kun tre seirer på de åtte kampene i kvalifiseringen. Andersson har vært Sveriges landslagstrener i åtte år og tatt nasjonen til flere store mesterskap. (NTB)