Granerud vant på Rena og tok sin første NM-tittel

Den ferske hoppukevinneren Halvor Egner Granerud tok sitt første NM-gull da han vant i storbakken på Rena. Marius Lindvik ble nummer to.
Asker-gutten hoppet fra avsats åtte i første omgang og landet på 125 meter. Det ga ledelse på 4,8 poeng foran Marius Lindvik. I finalen startet Granerud også fra to avsatser lavere fart enn konkurrentene. Han landet på 129,5 meter, og med 299,2 poeng var han elleve poeng foran neste hopper.
Sølvvinner Lindvik hadde 131,5 meter i sitt første hopp. Han landet på 131 meter i finaleomgangen og endte på 288,2 poeng. Også Lindvik mangler et NM-gull.
– Det har vært litt utfordrende forhold, så jeg hadde ikke full kontroll. Jeg klarte å levere gode skihopp og er glad for å vinne, sa norgesmester Granerud til NRK.
– Det har vært en god start på 2023. Nå er jeg sliten og håper på hjelp med å komme meg hjem til Trondheim, fortsatte han.
Kristoffer Eriksen Sundal hoppet to ganger 126,5 meter og tok NM-bronsen.
Hele det norske hoppukelag med unntak av Robert Johansson stilte i søndagens NM-renn.
Alle de beste var til stede på Rena med unntak av hopperne som er opptatt med kontinentalcup i VM-bakken i Planica. Benjamin Østvold, Fredrik Villumstad, Joacim Ødegård Bjøreng og Sondre Ringen kunne alle vært med og blandet seg inn topp ti.
(©NTB)

Les hele artikkelen