Granerud med kjempehopp – første seier i Norge

Les hele artikkelen

Halvor Egner Granerud tok sin 24. seier i karrieren etter at han leverte et kjempehopp i andre omgang i Raw Air i Lillehammer, og det var hans første gang på pallen i Norge. I tillegg var det sesongens ellevte verdenscupseier for Granerud.
Nordmannen lå bak Kraft før annen omgang, men hoppet til seier med 139,5 meter. Østerrikeren landet på 132 meter og havnet 2,3 poeng bak Granerud.
– Det var noen kilo av skuldrene, det har føltes veldig rart å ha 23 seirer uten å være på pallen i Norge. Og det var så deilig å høre at jeg ikke var den eneste som sang «Ja, vi elsker». Det er en stor motivasjon å høre den sangen, og å ha allsang på den var magisk, sier Granerud.
Kraft og Granerud skiller seg dermed klart ut i teten etter seks av tolv konkurranser.
Johann André Forfang klarte ikke å kopiere mandagens solide kvalifisering (141,5 meter) i rennet. Han hoppet 131,5 og 132 meter, og det holdt til 6.-plass.
Daniel-André Tande leverte solid med 136 meter i annen omgang og hoppet seg opp fra sin 20.-plass halvveis.
Robert Johansson (126,5 og 130 meter) og Marius Lindvik (121,5 og 126) havnet et stykke nede på resultatlisten. Kristoffer Eriksen Sundal ble diskvalifisert i første omgang på grunn av for stor dress.