Granerud klarte ikke kvalifisere seg til finaleomgangen i Wisla

Les hele artikkelen

Halvor Egner Granerud var ikke i nærheten av å ta seg videre til finaleomgangen i verdenscuprennet i Wisla i Polen søndag.
Fjorårets verdenscupvinner landet på kun 105,5 meter under vanskelige forhold. Det var bare to hoppere som hadde dårligere poengsum.
– Det var en litt rar opplevelse. Jeg har fått en del hopp i bakken her, og jeg gikk rett ned i steden for ut fra hoppet, sier Granerud til Viaplay og fortsetter:
– Jeg vet ikke hvilke forhold jeg får grønt lys på. Det er ikke vits å grave seg for dypt ned. Sånn ble det i dag, det er kjipt. Nå gleder jeg meg til å dra videre til en ny bakke.
Han endte på 42.-plass i 1. omgangen og var dermed langt unna de 30 som tok seg videre.
Granerud har hatt en utfordrende sesong og slitt med å prestere i hoppbakken. Han fikk det tøft også i den tysk-østerrikske hoppuka. I etterkant vurderte han å stå over Polen-konkurransene. Likevel valgte han å dra til Wisla, etter å ha fått gode tilbakemeldinger på trening på Lillehammer i dagene etter hoppuka.
Johann André Forfang hoppet 124,5 meter og er nummer ti, mens Kristoffer Eriksen Sundal landet på 123 meter (22.-plass).
Det gjorde også Marius Lindvik som landet på 119 meter. Han er imidlertid langt bak på 27.-plass.
Sindre Ulven Jørgensen kvalifiserte seg heller ikke til andre omgang.
Hoppeliten er inne i en nyetablert polsk hoppuke. Det er renn i Wisla, Szczyrk og Zakopane fram til 21. januar.
NTB/NRK