God avslutning reddet Hovland på «berg-og-dal-bane»-dag

Les hele artikkelen

Viktor Hovland fikk en lang dag i Phoenix Open fredag. Nordmannen måtte først spille ferdig de siste syv hullene fra den første runden, før han spilte hele den andre runden samme dag.
Etter den første runden var Hovland ett slag under par og han startet også bra på den andre runden. Etter seks hull var han to slag under par for runden, men tre strake bogeyer på Hovlands niende, tiende og ellevte hull førte han nedover på resultatlista og gjorde også at han bare var ett slag foran cutgrensen.
Avslutningen var langt bedre. Med tre birdier, inkludert en birdie på det siste hullet og en bogey på de siste syv hullene endte han runden ett slag under par. Dermed vil Hovland klare cuten med god margin for første gang på tre forsøk i turneringen. I skrivende stund ligger han på en delt 21. plass, åtte slag bak ledende Scottie Scheffler.
– Viktor Hovland har hatt en følelsesmessig berg-og-dal-bane, oppsummerte Discovery-kommentator Kenneth Fredheim etter nordmannens runde.
– Det er mye bra, men det dårlige er litt for dårlig. Da blir det tøft å henge med gutta i toppen, hvis man ikke helt vet hvilke slag som kommer, sier Hovland selv til VG.