Gigantseier for håndballkvinnene

De norske håndballjentene smadret regjerende verdensmester Nederland. Det endte 36-21 i VM-oppkjøringen.
Norge gikk fra 7-8 til 14-8 i løpet av ni frenetiske minutter i 1.-omgangen. Det ble så til 19-11 inn mot pause.
Det tok ikke lange tiden før ledelsen var oppe i 25-11 i andre omgang. Og siden fortsatte det på samme måte. Norges keeperpar Katrine Lunde og Silje Solberg har hatt en fin høst i henholdsvis Vipers Kristiansand og Györ. Begge er i form og fikk vist det torsdag.
Innledningen på VM-oppkjøringen slo fast at Norge kommer til å starte verdensmesterskapet i Spania som favoritt. Den første norske kampen der går mot Kasakhstan fredag neste uke.
Nederland vant VM i Japan for snart to år siden, men torsdag var det en sørgelig nederlandsk utgave som viste seg fram i Åsane Arena.
Kampen var en del av en 4-nasjonersturnering i Bergen. Norge møter Sør-Korea lørdag og Russland søndag. (NTB)