Frustrert Haaland da City gikk på overraskende tap

Les hele artikkelen

Erling Braut Haaland og Manchester City fikk det tøft hjemme mot Brentford. Nordmannen gikk målløs av banen – og på overtid ble Manchester City knallhardt straffet.
Kampen endte 2-1 til Brentford.
Syv minutter på overtid kontret Brentford inn seiersmålet. Ivan Toney ble den store helten da han bredsidet inn seiersmålet for gjestene. Det ble lagt til hele ti minutter etter at Aymeric Laporte fikk et stygt kutt. Spanjolen blødde kraftig fra hodet og var nede for telling i flere minutter.
Forrige helg avgjorde Manchester City mot Fulham dypt inne i overtiden. Denne gangen fikk de smake sin egen medisin.
– Det er et mesterverk fra Brentford. Hvis du skal skrive en lærebok om hvordan du spiller borte mot City som et lag som ligger på nedre halvdel, så er det akkurat dette du hadde skrevet, sier NRKs fotballskribent Thore Haugstad.
Pep Guardiolas Manchester City var store favoritter før møtet, men ble møtt av et Brentford-lag som gikk fryktløst til verks. Ivan Toney sendte dem i føringen med et vakkert hodestøt, og i løpet av kampen scoret gjestene en rekke sjanser.
Manchester City hadde også sine muligheter, men det var bare Phil Foden som fant nettmaskene da han hamret ballen i mål etter et hjørnespark. Haaland ble godt pakket inn av Brentford-forsvaret, og nordmannen, som står med 18 scoringer i ligaen så langt, var tydelig frustrert.
Det betyr at Arsenal – uavhengig av hvordan det går i deres kamp mot Wolverhampton i kveld – vil lede Premier League under VM-pausen.
Dersom Martin Ødegaard & co. gjør jobben i kveld vil de ha en fem poengs luke ned til Manchester City.