Fransk sykkelritt nøytralisert etter dramatisk massevelt

Les hele artikkelen

Den andre etappen av det franske sykkelrittet Etoile de Bessèges ble stanset med drøyt to mil igjen etter en voldsom massevelt som også rammet Uno-X-laget, skriver NTB.
Da 23 kilometer gjensto av den 169,6 kilometer lange etappen fra Bagard til Aubais fikk et titalls syklister et ublidt møte med i asfalten på steinbro. Det var kaotiske TV-bilder fra massevelten, hvor flere ryttere ble fraktet bort med sykebil.
Uno-X-rytter Anders Halland Johannessen var blant dem som havnet i bakken, men han kunne sykle til mål etter å ha byttet sykkel.
Kort tid etter velten valgte arrangørene å stanse og nøytralisere etappen. Det ble gjort fordi alle ambulanser og legeressurser var opptatt med å ta seg av skadde rytterne. Dermed kunne ikke de gjenværende syklistenes sikkerhet garanteres om de hadde fortsatt i konkurransetempo.
– Dette er dramatiske bilder. Vi får bare krysse fingrene for at det går bra. Her er det kommissæren som har signalisert at etappen for øyeblikket er nøytralisert, men ikke godt å si hvorfor, sa TV 2-kommentator Christian Paasche.