Flydrama for Maanums Arsenal: Motor tok fyr på rullebanen

Les hele artikkelen

Frida Maanum og resten av Arsenals kvinnelag i fotball måtte i hui og hast evakueres da flyet de satt i tok fyr på rullebanen søndag kveld.
Arsenal-troppen var på vei hjem fra mesterligamøtet med Wolfsburg da uhellet var ute. Saken er omtalt av flere tyske og britiske medier mandag.
– Det var en ugle som fløy inn i motoren akkurat da vi skulle lette. Det begynte å brenne og fikk åpenbart ikke lettet, men de klarte akkurat å stoppe før vi skulle lette, sier Maanum til NRK.
– Var det en dramatisk opplevelse?
– Det høres kanskje mer dramatisk ut enn hva det var. Men selvfølgelig, det var såpass dramatisk at vi ikke kunne fly samme kveld. Men det gikk fint, sier hun.
Daily Mail siterer en uttalelse Arsenal skal ha sendt ut etter at spillerne var trygt hjemme. Der opplyses det at klubbens spillere og støtteapparat måtte overnatte en ekstra natt på tysk jord før ny hjemreise kunne ordnes.
Arsenal-laget var tilbake i England mandag ettermiddag.
Selve kampen mot Wolfsburg endte 2-2, etter at hjemmelaget først ledet 2-0. Returoppgjøret spilles i London 1. mai.
– Det var viktig for oss å få de to målene og kjenne at vi fortsatt er med i kampen, sier Maanum og sier de har et godt utgangspunkt før returkampen. (NTB/NRK)