FIS overkjørte alpinistenes krav: – Kan ikke fortsette sånn

Det norske alpinlandslaget, med alpinsjef Claus Ryste i spissen, er veldig misfornøyd med rennkalenderen FIS har lagt fram for neste sesong.
Med tittelen «Idretten vår er truet» sendte 143 alpinister et brev til Det internasjonale ski- og snowboardforbundets (FIS) president Johan Eliasch underveis i alpin-VM i februar. Der hevdet de at idrettens nåværende bærekraftsinnsats er «utilstrekkelig» og kom med en rekke krav til FIS-ledelsen.
Blant dem ba de om at sesongstarten i verdenscupen flyttes til slutten av november, i motsetning til den nåværende alpinsesongen som starter i Sölden i oktober.
De krevde også at det blir gjort en innsats for å kutte karbonutslippene ved å lage «en geografisk rimelig løpskalender», slik at rennene i Nord Amerika gjennomføres på én reise, noe de hevder vil redusere utslipp av omtrent 1500 tonn CO2.
Da FIS-kalenderen for den kommende alpinsesongen ble offentliggjort i slutten av mai, kunne alpinistene imidlertid se at ingen av kravene deres hadde blitt innfridd. Det får alpinsjef Claus Ryste til å riste på hodet.
– Nei, nei, dette går ikke. Det gjør ikke det. Vi kan ikke fortsette sånn, sier Ryste.
– Jeg mener at det er synd med tanke på miljøet og det man ser, at det ikke kanskje tas litt mer hånd om det. Men vi ser det igjen, at de trumfer litt igjennom det de føler er viktig for pengene, mener alpinprofil Aleksander Aamodt Kilde. (NTB)

Les hele artikkelen