Fire norske båter til finale i verdenscupen seiling

Les hele artikkelen

Fire norske båter er klare for lørdagens finaleseilas under verdenscupen i Hyères i Frankrike.
Etter innledende seilaser går de ti beste båtene i hver av OL-klassene til den siste seilasen. Fire norske båter tok seg gjennom det nåløyet, og for første gang er to norske båter finaleklare i en av klassene, toerjollen 49er FX.
Pia Dahl Andersen/ Nora Edland og Helene Næss/Marie Rønningen sto for den bragden. De er på henholdsvis 7.- og 10.-plass etter de 13 innledende seilasene.
Hermann Tomasgaard er nummer åtte i sin klasse, enmannsjollen ILCA 7, mens Line Flem Høst er nummer ni i kvinneklassen ILCA 6. I de klassene er det ti innledende seilaser.
Båtene tar med seg plassiffer (etter strykning) fra de innledende seilasene inn i finalen, men der teller plasseringene dobbelt, slik at man har god mulighet til å avansere. I 49erFX er det svært jevnt bak lederbåten, og en norsk pallplassering er innen rekkevidde.
– Det er utrolig gøy at vi nå har fire båter blant de ti beste i disse OL-klassene. Det lover godt for resten av sesongen og OL-året som kommer, sier sportssjef Eirik Verås Larsen i en pressemelding fra Norges Seilforbund. (NTB)