Fire land med felles front mot IOC – ber Norge slutte seg til

Les hele artikkelen

De baltiske landene og Polen ber i en felles uttalelse IOC og andre internasjonale idrettsorganer om å utelukke russiske utøvere til Ukraina-krigen er over.
Litauens idrettsminister Jurgita Siugzdiniene opplyste om enigheten mellom de fire landene da hun møtte representanter for nasjonal presse torsdag. Samtidig både oppfordrer og inviterer hun de nordiske landene til å følge etter og slutte seg til uttalelsen.
– Ministre fra Litauen, Estland, Latvia og Polen er enige om et felles standpunkt mot inkluderingen av russiske og belarusiske idrettsutøvere, sa Siugzdiniene.
I uttalelsen bes Den internasjonale olympiske komité (IOC) og andre internasjonale arrangører om å holde utøvere fra Russland og Belarus utenfor alle konkurranser, inkludert neste års Paris-OL, så lenge krigshandlingene i Ukraina vedvarer.
«Vi har henvendt oss til de nordiske landene, og det er allerede igangsatt diskusjoner. Vi har fått signaler fra Finland om at de er svært positive til uttalelsen vår, så vi vil be dem om å stille seg bak», sa idrettsministeren.