Fifa bekrefter: Åpner dørene for russiske U17-landslag

Les hele artikkelen

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) opphever deler av suspensjonen mot Russland og tillater deltakelse for russiske U17-landslag.
Fifa-styret hadde onsdag et digitalt møte. Der ble Russland-spørsmålet et sentralt tema. Lag fra Russland har vært utelukket fra Fifa-turneringer som følge av krigen i Ukraina.
I forrige uke åpnet Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for at Russland kan stille med 17-årslandslag for gutter og jenter i kvalifiseringer. Det er i denne aldersgruppen også Fifa nå åpner opp for en russerretur.
Uefas beslutning skapte sterke reaksjoner og førte til fordømmelse fra flere hold.
Styrevedtaket ble begrunnet med at barn ikke skal straffes for handlinger som utelukkende er forårsaket av voksne, og at fotballen «aldri må slutte å sende budskap om fred og håp».
– Vi var ikke kjent med at saken skulle behandles i Uefa, og vi må kunne forvente en bedre saksbehandling av Uefa i en så viktig sak. Vi står fast ved vår holdning om at norske lag ikke skal spille mot russiske lag så lenge krigen pågår, sa Lise Klaveness, president i Norges Fotballforbund. (NTB)