Får 3 mill. i «etterlønnsavtale»

Les hele artikkelen

Skipresident Tove Moe Dyrhaug får over 2,9 millioner kroner i en «etterlønnsavtale» med Rosenborg. Det kommer frem i klubbens årsmelding.
– Det er ikke etterlønn, men pensjon. Men det må du ta med styreleder eller daglig leder, skriver Dyrhaug i en SMS til NRK.
Det var Adressa som omtalte saken først.
Styreleder i Rosenborg Cecilie Gotaas Johnsen bekrefter til NRK at det dreier seg om en pensjonsavtale.
Ordningen stammer fra 2012 da et RBK i økonomisk trange tider gjorde om på pensjonsavtalene for å spare penger.
Dyrhaug satt som daglig leder i RBK fra 2013 til 2022. Gotaas Johnsen forteller også at avtalen kom i stand for å beholde Dyrhaug som leder i en periode hun var ettertraktet hos andre arbeidsgivere.
Avtalen med Dyrhaug dreier seg ikke om en engangsutbetaling, men vil betales ut over flere år den dagen hun bestemmer seg for å bli pensjonist.
Gotaas Johnsen sier at lignende avtaler neppe vil inngås i fremtiden i klubben.
– Men man må se på historien – at slike avtaler har eksistert i fotballen tidligere. Det er ikke noe ufint. Det er historien som har farget denne saken, sier hun og fortsetter:
– Vi må heller tenke på hvilke premisser vi setter for det som skal skje fremover. Da tror jeg ikke slike avtaler blir vanlig praksis.
NRK har vært i kontakt med talsperson i supporterklubben Kjernen, Bjørn Skar. Han ønsker ikke å uttale seg i detalj om saken, men presiserer at Dyrhaug har gjort mye positivt for RBK.