Everton og Nottingham Forest skal granskes av Premier League

Les hele artikkelen

Premier League-klubbene Everton og Nottingham Forest skal granskes av en uavhengig kommisjon for angivelige brudd på ligaens økonomiske regelverk.
Beslutningen fra ledelsen i Premier League er referert av en rekke medier, blant dem Daily Mail og The Athletic.
Everton ble senest i november i fjor trukket ti poeng for brudd på de samme reglene. Merseyside-klubben anket avgjørelsen 1. desember.
De ferske anklagene er knyttet til klubbenes økonomiske aktivitet i 2022/2023-sesongen. Everton og Nottingham kan begge i ytterste konsekvens bli trukket poeng.
Klubber i den engelske toppdivisjonen kan ikke gå med et større underskudd enn 105 millioner pund, som tilsvarer 1,38 milliarder kroner, over en treårsperiode. For Forest sin del er imidlertid tallet lavere ettersom de tilbrakte 2020/2021- og 2021/2022-sesongen i mesterskapsserien, som er nivå to i England.
Etter opprykket i 2022 har Forest brukt om lag 250 millioner pund på nye spillere. Evertons kostbare stadionprosjekt med en prislapp på 760 millioner pund har gjort klubben sårbar for en anklage.
Manchester City er stadig under etterforskning for mer enn hundre brudd på de finansielle spillereglene i perioden 2009 til 2018. Det er uvisst når det kommer en konklusjon i saken. (NTB)