Englands U21-lag vant EM – uten å slippe inn mål

Les hele artikkelen

«Angrep vinner kamper, forsvar vinner titler,» sa den legendariske treneren Sir Alex Ferguson en gang. Det var tilfellet for Englands U21-landslag, som lørdag kveld ble europamestere.
De engelske slo Spania 1-0 i finalen og det betyr at de er europamestere – uten å slippe inn et eneste mål gjennom hele turneringen. Tsjekkia, Israel, Tyskland, Portugal og Spania ble alle slått uten baklengsmål, og målforskjellen endte på 11-0.
Turneringens første baklengsmål holdt på å komme på dramatisk vis, syv minutter på overtid da Spania fikk straffe, men England-keeper James Trafford ble den store helten da han reddet forsøket til Spanias kaptein Abel Ruiz.
Og nå er det engelske U21-landslaget europamestere for første gang siden 1984. Også da slo England Spania i finalen.
Kampens eneste scoring kom like før pause: Manchester City-spiller Cole Palmer skrittet opp for å ta et frispark. Forsøket hans gikk via ryggen til Liverpool-spiller Curtis Jones og fant nettmaskene bak en forfjamset Arnau Tenas i Spania-buret.
Jones ble kreditert scoringen av Det europeiske fotballforbundet (Uefa).
Norske Espen Eskås dømte finalen og hadde nok å styre med: Åtte spillere fikk gult kort, og flere på trenerbenkene gjorde det samme. I tillegg ble Ashley Cole, en del av det engelske støtteapparatet, utvist i løpet av den 1. omgangen.