Derfor dropper Gilje Nordås EM: – Ikke noe dramatikk bak det

Les hele artikkelen

– Det er ikke noe dramatikk bak det. Det er en avgjørelse som ble tatt i samråd med treneren, forteller Narve Gilje Nordås til NRK.
Han var opprinnelig en del av Norges tropp til innendørs-EM i friidrett, men i helga ble det klart at mellomdistanseløperen melder forfall.
Gilje Nordås trenes av Gjert Ingebrigtsen.
– Det var Gjert som spurte om jeg ville løpe innendørs-EM, og først tenkte jeg «ja, det vil jeg». Men så foreslo han at det kunne være lurt å stå over for å trene, og jo mer jeg tenkte på det, jo mer tenkte jeg at det var smart, sier 24-åringen.
Han satte nylig norsk innendørsrekord på 3000 meter med tiden 7.45,39, i hans fjerde konkurranse på knappe to uker. Nå ønsker Nordås å prioritere trening.
– Det er en stor belastning å reise til Tyrkia og løpe flere løp der. Plutselig er det blitt midten av mars, og da er det knapt med tid før utendørssesongen.
Der er VM i Budapest det store målet, hvor løperesset ønsker å reise tilbake med en bedre følelse enn i tidligere store mesterskap.
– Det frister selvfølgelig med EM, men jeg har konkurrert mye i det siste og vil gi meg mens leken er god. Jeg har tatt steg siden i fjor, og vil fortsette med den gode treningen.
Innendørs-EM i Istanbul arrangeres 2.-5. mars og sendes på NRK.