De regjerende mesterne klar for EM

Regjerende europamester Italia er klar for EM-sluttspillet i Tyskland neste sommer.
Etter 0-0 mot Ukraina mandag kveld sikret italienerne direkte EM-billett da de ble nummer to i gruppe C bak gruppevinner England, som allerede er klar for EM.
Både Italia og Ukraina sto med 13 poeng før den siste og avgjørende kampen i den ordinære EM-kvalifiseringen, men ettersom Italia vant 2-1 i Milano tidligere i høst måtte Ukraina vinne mandagens oppgjør, som ble spilt på nøytral bane i tyske Leverkusen, for å ta seg til EM.
Ukraina ropte på straffespark to og et halvt minutt på overtid i andre omgang, men de fikk ikke gehør av dommer Jesús Gil Manzano. Dermed endte det målløst i Leverkusen og Italia kunne juble for sikret sin åttende strake EM-deltakelse etter å ha blitt nummer to i gruppen på innbyrdes oppgjør.
I tillegg sikret både Tsjekkia og Slovenia EM-billetter mandag kveld, mens Ukraina må spille playoff i nasjonsligaen for å ta seg til EM.