Danske toppspillere forteller om «offentlige veiinger» på aldersbestemte landslag

Det er danske Jyllands-Posten som skriver at 15 danske håndballspillere forteller at vekten til spillerne på aldersbestemte landslag, i en periode fra 2004 til 2019, ble skrevet på lapper, som alle kunne se.
Ifølge DR ble spillerens vekt skrevet ned og enten hengt opp på veggen eller ble lagt frem på et bord, som var fritt tilgjengelig for alle spillerne.
– Jeg tror oppriktig på at alle trenerne ønsket oss det beste, men man kan stille spørsmål ved om de var deres ansvar bevisst. Dette handler om unge, usikre jenter største drømmer, sier landslagsspiller Louise Burgaard til Jylllands-Posten.
To ikke-navngitte spillere hevder at de fikk spiseforstyrrelser blant annet som en konsekvens av veiingene på landslagsnivå.
Sportssjef i det danske håndballforbundet (DHF), Morten Henriksen, sier til DR at historiene til spillerne gjør sterkt inntrykk på han og at forbundet sluttet med «offentlige veiinger» i 2019. Han forteller at de fremdeles benytter seg individuelle veiinger bak lukkede dører.
Henriksen mener det ikke er problematisk at man veier spillerne.
– Inntil videre er det noen indikasjoner på at det i noen sammenhenger kan ha negative følger hvis man lar være å veie. Derfor er det ikke veiinger forbudt i DHF på nåværende tidspunkt, ettersom vi er overbevist om at det ikke er riktig løsning, sier han.

Les hele artikkelen