Brækhus’ tittelkamp endte uavgjort: – Sterkt

Les hele artikkelen

Tittelkampen mellom Cecilia Brækhus (42) og Terri Harper endte uavgjort. Det betyr at Harper beholder sitt WBA-belte, mens WBO-beltet fortsatt er ledig.
En dommer hadde 97-93 i favør av Harper, mens de to andre hadde 95-95. Dermed ble det uavgjort ved flertallsavgjørelse.
– Sterkt etter å ha gått nesten et år uten å være i kamp, sier NRKs boksekspert Anders Werner Øfsti.
– George Foreman kom tilbake og vant tungvektstittelen som 45-åring. Kanskje Cecilia kan vinne en tittel som godt voksen dame også.
Men ikke alle var enige i avgjørelsen.
– Det er en stor spøk, hvis jeg skal være ærlig. Terri Harper burde vært enstemmig vinner. Jeg klarer ikke skjønne hva dommerne tenker noen ganger, sa boksepromotor Eddie Hearn til DAZN etter kampen.
Harper selv var noe mer lugn i sine uttalelser etter kampen.
– Jeg føler at jeg gjorde akkurat nok til å vinne, men det er min egen feil når jeg lar det bli så jevnt. Jeg burde ha giret opp, men jeg følte den ekstra vakten Cecilia har. Jeg vil takke henne for en flott kamp, sa Harper til DAZN.
Brækhus skulle opprinnelig møte Harper i Dublin i mai, men da ble bergenseren syk på kampdagen, hun måtte trekke seg og VM-kampen ble avlyst.
Forrige kamp Brækhus gikk var i 2022 mot argentinske Marisa Joana Portillo. Den kampen vant hun, men da stod det ingen belter på spill. Forrige tittelkamp var mot Jessica McCaskill i 2021. Den gang prøvde Brækhus å vinne tilbake beltene hun hadde tapt til amerikaneren i 2020