Borchgrevink stoppet Vikings utrolige seiersrekke

Det så lenge ut til at Viking skulle ta sin 11. strake eliteserieseier lørdag, men fire minutter før slutt dukket Vålerenga-forsvareren Christian Borchgrevink og sikret 1-1.
Utligningen kom etter at Borchgrevink fikk en klarering fra David Brekalo i beina. Selv om Sondre Bjørshol sto på streken og forsøkte å stoppe skuddet, klarte han bare å skyve ballen inn i nettveggen.
Det var kun Borchgrevinks fjerde seriekamp i løpet av de siste to årene, etter store skadeproblemer.
– Det har vært halvannet år hvor man har vært usikker på hvordan karrieren skulle gå videre. Det har vært mye usikkerhet og vanskelige dager. Det er de øyeblikkene her man har drømt litt om og lengtet litt etter for å holde motet oppe i denne perioden, sier Borchgrevink til NRK.
Ett poeng til hver av lagene gjør at Viking nå topper Eliteserien, ett poeng foran Bodø/Glimt. Men Glimt kan ta tilbake tabelltoppen med poeng borte mot HamKam søndag.
– Vi får den scoringen vi tror vi trenger og skal spille hjem kampen. Avslutningen på kampen synes jeg er dårlig. Vi mister intensiteten i presspillet vårt og så blir vi veldig unøyaktige med ball. Det gjør at vi mister litt kontrollen over kampen, sier Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim til TV 2.
Vålerenga kjemper en kamp for overlevelse i motsatt ende av tabellen. Etter 20 kamper ligger VIF på 13.-plass, likt med Sandefjord (19 kamper) og to poeng foran Stabæk (18 kamper).
Etter landslagsoppholdet har Vålerenga hjemmekamp mot Aalesund, mens Viking fortsetter gulljakten borte mot Haugesund.

Les hele artikkelen