Bodø/Glimt snudde og vant

Les hele artikkelen

Bodø/Glimt har herjet i Europa, men har slitt med å få det til å funke i Eliteserien den siste tiden. Søndag sikret de imidlertid 3-1-seier borte mot Haugesund.
Det var deres første ligaseier på tre kamper. De topper likevel fortsatt eliteserietabellen foran Viking. Det er imidlertid bare målforskjellen som skiller de to lagene.
Etter 45 dørgende kjedelige minutter var Glimt-trener Kjetil Knutsen alt annet enn fornøyd da han slo av en prat med TV 2 i pausen.
– Prestasjonene våre har vært nedadgående. De klarer å ta ut vår energi med at vi ikke treffer på låsen, og når vi har ball er vi for utålmodige og skjønner ikke hva som skal til for å spille av presset deres. Da mister vi mer og mer energi utover omgangen, sa han.
Knutsen ble neppe noe mer fornøyd da Haugesund tok ledelsen bare to minutter inn i andre omgang da Sory Diarra satte ballen opp i nettaket.
– Se på det forarbeidet til Sande, det er så lekkert. Det er nesten ikke mulig å gjøre det mer sexy enn det. Tunnel på Patrick Berg og en god avslutning. Dette er nesten for mye av det gode, kommenterte Amund Lutnæs på TV 2.
Glimt slo imidlertid knallhardt tilbake da toppscorer Amahl Pellegrino bredsidet inn utligningen bare tre minutter senere, før Faris Pemi Moumbagna fullførte snuoperasjonen etter en drøy times spill.
17 minutter før full tid fastsatte Pellegrino resultatet da han satte inn sitt 16. eliteseriemål for sesongen.
I sluttminuttene pådro også Haugesunds Oscar Krusnell seg et direkte rødt kort da han rev ned Sondre Sørli på vei gjennom.