Bjørndalen hedret av IBU

Les hele artikkelen

Ole Einar Bjørndalen, Andrea Henkel, Kati Wilhelm og Sven Fischer ble mandag hedret med plass i skiskyttersportens Hall of Fame.
Kvartetten fikk utmerkelsen i forbindelse med en middag under VM i Oberhof. Det er styret i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) som velger ut kandidater til æresbevisningen.
De fire stjernene tok svimlende 17 olympiske gullmedaljer, 40 VM-titler, 221 verdenscupseirer og ti sammenlagtseire i løpet sine innholdsrike karrierer.
– Alle de fire utøverne fortjener denne anerkjennelsen for sine utrolige prestasjoner og de ekstraordinære bidragene de har gitt til skiskyting i løpet av karrierer, sier IBU-president Olle Dahlin.
– De inspirerte oss med sine prestasjoner og satte standarden for utallige idrettsutøvere som følger i deres fotspor, legger han til.
Ole Einar Bjørndalen, ofte omtalt som kongen av skiskyting, vant 13 olympiske medaljer, inkludert åtte gull, i løpet av fem vinterleker. Hans 45 VM-medaljer, blant dem 20 gull, gjør ham til den mest suksessrike skiskytteren noen gang. (NTB)