Betis vant nabooppgjøret etter skandalescener

Betis vant byderbyet mot Sevilla i den spanske cupen 2-1. Kampen måtte spilles ferdig søndag etter at den ble avbrutt lørdag.
Lørdagens kamp ble stoppet etter at en gjenstand kastet fra tribunen traff Sevilla-spiller Joan Jordán i hodet. Da Betis feiret søndagens seier, fleipet Andrés Guardado med den hendelsen ved å slå seg selv i hodet med en vannflaske og kaste seg om.
Jordán, som er midtbaneanker i Sevilla-laget, falt om etter å ha blitt truffet av en meterlang stang eller kjepp. Han ble hjulpet på beina og støttet ut av banen. Rett etter ga dommeren beskjed om at begge lag skulle gå i garderoben.
Kampen måtte spilles ferdig fra det 39. minutt søndag, denne gang foran tomme tribuner.
Der ble Sergio Canales eneste målscorer med sitt seiersmål etter 73 minutter. Alejandro Gómez (Sevilla) og Nabil Fekir (Betis) scoret begge lørdag.
Sevilla var sterkt imot at kampen skulle spilles ferdig søndag. Jordán ble sendt til sykehus lørdag, og han kunne ikke stille til søndagens kamp etter å ha blitt frarådet det. Sevilla respekterte likevel avgjørelsen og møtte opp til kamp.