Bekreftet: Polsk trener erstatter Fritz Aanes

Les hele artikkelen

Slik NRK erfarte tidligere i dag, blir Mariusz Gicewicz brytelandslagets nye trener. Det bekrefter Bryteforbundet i en pressemelding.
– Jeg er veldig glad for å ha fått denne tilliten, og gleder meg til nye utfordringer. Jeg vet jeg kommer til et lag med brytere på høyt nivå og store forventninger. Basert på resultatene i EM håper jeg at Norge vil kvalifisere seg til OL med en eller to brytere. Er vi først kvalifisert til OL er alt mulig, sier han.
Treneren kommer fra stillingen som landslagstrener for Nederland, og har tidligere vært assistenttrener for Polens landslag.
Gicewicz får med seg Pål-Eirik Gundersen i trenerteamet, samt at danske Thor Hyllegård fortsetter som sportssjef.
– Vi er veldig fornøyd med denne løsningen. Gicewicz har veldig lik trenerfilosofi som Simon. Han hadde ikke hadde muligheten til å jobbe på heltid for oss kombinert med jobben for det danske landslaget. Nå har vi laget grunnlaget for å fortsette den gode sportslige utviklingen, sier Hyllegård.
Gundersen og Hyllegård overtok treneransvaret på midlertidig basis da Fritz Aanes og Stig-André Berge sluttet i november i fjor.
Det skjedde etter en flere uker lang evaluering, hvor forbundet begrunnet avgjørelsen med «uenigheter med landslagsutøverne om den videre sportslige satsingen». I etterkant har flere utøvere gått hardt ut mot Aanes og hans metoder og fremgangsmåter.