BBC-bråk: Ekspertene ville ikke stille opp – nå endres programmet

Les hele artikkelen

Fredag ettermiddag ble det kjent at den tidligere engelske landslagsspilleren Gary Lineker ikke skal lede BBC-programmet «Match of The Day» inntil videre.
I kjølvannet av det har en rekke fotballeksperter gjort det klart at de ikke vil være med på programmet. Både Ian Wright og Alan Shearer, som skulle være i studio lørdag, har på Twitter meldt at de har sagt nei til å være med.
I en pressemelding sent fredag kveld skriver BBC at lørdagens program nå vil fokusere på høydepunktene fra kampene, uten en presentasjon fra studio og uten eksperter i studio.
Bakgrunnen for bråket var at Lineker tidligere denne uken gikk ut på Twitter med krass kritikk mot varslede grep i den britiske asylpolitikken. Lineker sammenlignet da språket i forslaget med retorikken fra Tyskland i 1930-årene. Det førte til at en rekke medlemmer av Det konservative partiet ble rasende og krevde handling fra BBC.
BBC gikk ut med avgjørelsen om å fjerne Lineker fra skjermen i en egen uttalelse fredag. Der skrev de blant annet:
– Linekers nylige aktivitet i sosiale medier er et brudd på våre retningslinjer.
I «Match of The Day» oppsummerer vanligvis Lineker dagens spilte kamper i den engelske toppfotballen sammen med et par eksperter.
Les mer om bakgrunnen for saken her.