Arbeidskonflikten med Rune Almenning Jarstein er løst

Les hele artikkelen

Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin er blitt enige utenfor rettssystemet etter en langvarig arbeidstvist, opplyser den tyske klubben til DPA.
Nyheten kom få timer etter at Bild erfarte at Hertha hadde tilbudt Jarstein over 400.000 euro i erstatning. Det tilsvarer cirka 4,6 millioner kroner etter dagens kurs.
Beløpet er høyere enn forslaget en domstol i Berlin nylig kom med. Da ble partene anmodet om å gjøre et forlik som ville gi Jarstein rundt 3,8 millioner kroner.
Telemarkingens krav har ligget på 5,6 millioner. Hertha bekrefter ikke avisens opplysninger om pengesummer, men sier i en uttalelse at de har funnet en løsning.
– Med tanke på Rune Jarsteins lange karriere i Hertha Berlin ønsket partene å ta hensyn til dette og avgjøre den juridiske tvisten i minnelighet, sier klubben i en uttalelse til nyhetsbyrået DPA.
Hertha understreker at partene fortsatt har ulikt syn på saken. Jarstein kom til klubben i 2014.
Det var i fjor at målvakten varslet søksmål da Hertha sa opp avtalen hans et snaut år før den utløp 30. juni i år.
Nordmannen ble suspendert av klubben etter en krangel med keepertreneren, og deretter ble det besluttet å avslutte kontrakten. Jarstein mener at han ikke fikk noen rimelig begrunnelse.
Dette førte til at han valgte å gå rettens vei for å få økonomisk kompensasjon. Saken har vært utsatt flere ganger, men forrige måned møttes partene i retten. (NTB)