Alpinistenes avlysnings-bonanza stopper i Levi – snøkontroll godkjent

Les hele artikkelen

Det internasjonale skiforbundet (FIS) bekrefter at snøkontrollen i finske Levi er godkjent. Dermed får alpinkvinnene endelig startet sesongen 19. november.
– Vi informerer om at kvinnenes verdenscuprenn i Levi er bekreftet etter offisiell snøkontroll i dag 10. november 2022. Som planlagt vil rennene finne sted 19.–20. november 2022, skriver FIS i en pressemelding.
Sesongstarten i alpint har vært preget av snømangel, mildvær og dårlige forhold. Det har ført til at kvinnenes sesongåpning i Sölden først ble avlyst, før også fartsrennene i Zermatt-Cervinia og parallellrennene i Lech/Zürs også måtte avlyses.
Kvinnene har dermed ikke kommet i gang med sesongen ennå. Herrene var heldigere med været og fikk gjennomført sitt storslalåmrenn i Sölden. Der ble Henrik Kristoffersen beste nordmann på 3.-plass.
Neste renn for herrene skal etter planen kjøres i canadiske Lake Louise 25.–27. november. Der skal de kjøre ett utforrenn og to super-G-renn. Samtidig skal også kvinnene kjøre slalåm og storslalåm i amerikanske Killington.
(NTB)