44 norske utøvere til Special Olympics i Berlin

Den norske Special Olympics-troppen er klar. Norges idrettsforbund har tatt ut 44 utøvere og 23 ledere til konkurransene i Berlin i juni.
Aldri før har Norge sendt så mange til Spesial Olympics. Troppen er tatt ut i samarbeid mellom de aktuelle særforbundene og Norges idrettsforbund.
– Vi gratulerer utøverne og støtteapparatet med uttaket til Special Olympics World Summer Games 2023. Vi gleder oss til å følge med, og ønsker alle lykke til, sier idrettspresident Berit Kjøll.
Special Olympics er et internasjonalt idrettsarrangement som gir mennesker med utviklingshemning en mulighet til å konkurrere uansett ferdighetsnivå, skriver idrettsforbundet.
Den norske troppen består av 44 utøvere og 23 ledere fordelt på ti forskjellige idretter. Norge er representert i badminton, bowling, friidrett, golf, håndball, judo, ridning, rytmisk gymnastikk, svømming og turn.
Special Olympics avholdes i Berlin fra 17. til 25 juni. Det er de 16. lekene i rekken. Over 7000 utøvere skal i aksjon i 26 ulike idretter. 190 land er representert i årets utgave. (NTB)

Les hele artikkelen