18-åring imponerte i viktig Norge-seier

Les hele artikkelen

Etter tre strake tap hittil i VM var kampen mot Danmark svært viktig for Norge.
Første periode endte målløs for begge lag, men i den andre perioden leverte førsterekka til Norge et mønsterangrep. Mats Zuccarello brukte både kølle og skøyte til å finte seg forbi det danske forsvaret, før han serverte talentet Michael Brandsegg-Nygård. 18-åringen sendte av gårde en suser som sendte Norge opp i ledelsen.
I et intervju med Viaplay etter kampen leverte Zuccarello store ord om scoringen.
– Skudd i verdensklasse, sa «Zucca».
Dette var 18-åringens andre nettkjenning hittil i mesterskapet og han satt tydelig pris på å spille med Zuccarello og Patrick Thoresen.
– For min del er det utrolig kult. Det er jo folk jeg har sett opp til hele livet, så det er kult å få lov til å spille med dem. De er utrolige bra med puck og finner gode pasninger. Så er det opp til meg å gjøre noe med det, sa Michael Brandsegg-Nygård til Viaplay i pausen etter første periode.
Store deler av hockeyverden har hatt målscoreren på radaren den siste tiden. Det er også ventet at 18-åringen vil bli valgt ut tidlig i NHL-draften i sommer.
Med ti sekunder igjen snappet Eirik Salsten opp pucken og sendte den i det tomme danske buret. Dermed endte det 2-0.
Norge tapte sine tre første VM-kamper mot henholdsvis Sveits, Tsjekkia og Finland. Dermed må Norge kjempe om å holde seg i A-sluttspillet. Det er ett lag som rykker ned derfra. Derfor var dagens seier ekstremt viktig for Norges hockeylandslag.
Håpet om å gå videre til kvartfinale lever dermed for Norge . De må etter alle solemerker ta tre strake seirer dersom det skal være mulig. Noe som kommer til å bli tøft når det er hockeynasjonen Canada venter på torsdag. Østerrike og Storbritannia er de to resterende lagene Norge skal møte.