Hopp i havet – et kortspill for hele familien

Å spille kort er en samlende aktivitet som gleder både store og små. Med en kortstokk for hånden og kjennskap til ett par gode spill har familien underholdning i timevis. Derfor vil vi nå ta en titt på det klassiske kortspillet Hopp i havet, slik at du vet akkurat hva du skal foreslå neste gang du og dine nærmeste er klar for litt kvalitetstid.

Enkle regler – enkle gleder

Lange ventetider på flyplassen, en hyttetur uten internett eller kanskje bare en litt treg søndagsmorgen rundt kjøkkenbordet, hva med en runde Hopp i havet? Hopp i havet er så enkelt at alle kan være med, samtidig som det er nok utfordringer og spenning til at det er umulig å ikke bli engasjert. For en detaljert gjennomgang av spillets regler les mer her.

Klar for å sette i gang?

Alt du kommer til å trenge for å spille Hopp i havet er:

  • En kortstokk med 52 kort
  • 2-5 spillere

Hva går Hopp i havet ut på?

Hver spiller får utdelt syv kort hver. Resten av kortene legges spredd utover bordet med forsida ned og dette er det beryktede ‘havet.’ Hopp i havet går ut på å samle fire kort av samme verdi i ‘stikk.’ Spillet er slutt når en spiller ikke har flere kort igjen, eller når ‘havet’ er tomt for kort. Den som har flest stikk vinner spillet.

Spillets gang

Den yngste spilleren starter og deretter går turen videre med klokka rundt bordet. Når det er din tur ser du på kortene du har på hånden, bestemmer deg for hva du vil samle på og spør deretter en av de andre spillerne etter kortet du trenger. Hvis spilleren har ett eller flere kort av verdien du er på utkikk etter, for eksempel ‘konger,’ må spilleren gi deg alle kongene de har. Deretter kan du spørre en ny spiller etter kort.

Hopp i havet!

Hvis spilleren du ber om kort ikke har det du spør om er det på tide med et Hopp i havet. Da må du trekke kort fra bunken som ligger spredt utover bordet. Ingenting er gøyere enn når hele familien eller vennegjengen roper “Hopp i havet” i kor!

Ingen sure miner

Mange kjenner til den gryende frustrasjonen hos de yngste i familien dersom kortspill blir for kompliserte, da er det lett for at det blir sure miner og mangel på interesse. Det er nettopp derfor at Hopp i havet er supert, dette er et spill både lillesøster og bestefar kan forstå.

En tidløs klassiker

Den engelske versjonen av Hopp i havet er kjent under navnet ‘Go fish.’ Kortspillet er altså et kjærkomment innslag over hele verden, det spilles Hopp i havet hele veien fra Kina til Australia!

Med Hopp i havet er du sikret at alle føler seg inkludert og har like vinnersjanser. Med andre ord, en aktivitet alle kan få glede av. Hopp i havet er en tidløs klassiker som er et kjærkomment innslag på spillekvelder hos familier og venner verden over.