Er hun bipolar? eller bare dramatisk?

Var med date’n, på hyttetur med to andre vennepar helga som var. Fredagen var hu kjærlig og ting var bra. Lørdags morgenen kanskje enda bedre, vi våknet med begge veldig lysten på hverandre. Gjennom hele dagen var hu litt ekstra kjærlig, og intim.

Helt fram til kvelden, hvor ting bare snudde helt på hode. Da ble hu plutselig sur på hva enn jeg sa til hu.

Så kunne hu, små le etterpå. Merket også hu til enhver tid, satte seg så langt unna meg som mulig. 

Spurte hu senere om det var noe og fikk nei som svar.

 

Senere utover natta, vil hu ikke legge seg «men heller ta seg en gå tur å få litt luft» 

 

Måtte jo gå ut å sjekke på dama etterhvert, og der satt hu på trappa nesten på gråten.

Prøvde å prate til hu, og da begynte hu å gråte.

 

Hu forklarte med at hu noen ganger får litt klaustrofobi følelse helt tilfeldig. Som om hu er satt i en liten boks, og når det skjer så vil hu bare blokke ut alle. Hu mener hu alltid har vært slik, at hu kunne kjenne igjen noe av disse episodene som lik som bipolar symptomer. Og ville fortelle meg om det, men ikke bare orket før nå.

 

Det hele ble veldig dramatisk samtale, og hu begynte å tvile på om vi skulle fortsette etc. Jeg spurte om hu var villig til å prøve å få ekstern hjelp som psykolog, for å kartlegge om hu faktisk var bipolar. For, for meg virka som hu heller har «committment Issues». Men det var helt nekt for det meste, hu skulle absolutt ikke bli diagnosert med bipolar.

 

For min del kan jeg håndtere hu, selv om hu skulle være bipolar. Det endrer ingenting om hu er det, for det er såpass sjeldent hu er sånn. Men det blir litt annerledes når hu nekter hjelp, bare fordi hu ikke vil sette navn på problemet sitt. Og etter samtalen, så spurte jeg om hu ville mer eller om vi skulle gi oss. For hu hadde på en måte gitt litt inntrykk på å gi seg. Men hun ville fortsette, jeg tvilte litt på det. Så hu svarte med «Kanskje jeg bare skal vise det» 

Og handling er jo mye sterkere enn ord, så svarte bare med «Ja gjerne, vis meg at du vil mer. Overbevis meg»

 

Det har gått noen dager nå, og hu gjør nesten det motsatte. Vi snakker mindre nå, og hu kan starte en samtale. Men holder den ikke.

 

Hu har hatt 3 lignende episoder før gjennom 2 år. Men da date’a vi ikke.

 

Jeg får heller ikke snakket med hu om det, for hu har sagt «jeg ikke har noe mer å si». Må nesten bare respektere det, dog gjør det vanskelig.

Så er det noen her som har noen formeninger? Jeg vet lite om bipolar, og når jeg leser om det så kjenner jeg ikke hu helt igjen i det. Noen her som er bipolar, eller som er sammen med noen som har det som kan komme med innspill?


Les hele artikkelen