Bør voksne, sunne mennesker ta influensavaksine?

La meg starte med å si med en gang at jeg overhodet ikke er noen «antivaxxer». Jeg er, som alle oppegående mennesker, stor tilhenger av vaksiner og medisinsk vitenskap og har alle vanlige vaksiner både fra jeg var barn og de jeg har hatt behov for i voksen alder i forbindelse med reise og/eller «påfyll».

 

Men – nå er det igjen tiden hvor man, fra flere kanter, blir tilbudt/anbefalt årets influensavaksine og jeg er oppriktig i tvil om det er noe vi som ikke er i risikosonen bør ta?

 

Arbeidsgivere deler jo ofte rundhåndet ut denslags for å minske sykefraværet men er dette noe som egentlig anbefales for friske mennesker uten spesielle problemer?

 

Diverse google-søk gir motstridende svar – noen sier at friske mennesker godt takler en influensa og enda til kan ha godt av det, andre sier man bør vaksinere seg mtp evt svakere venner/familie.

 

Noen sier at har man først tatt én influensavaksine så må man ta hvert år fordi da er løpet kjørt…

 

Selv er jeg heldigvis svært sjelden syk – jeg tror ikke jeg har hatt mer enn 2-3 sykedager fra jobb de siste 5-6 årene. Bør jeg likevel ta influensavaksine mtp de rundt meg? Jeg har nære venner og familiemedlemmer som regnes innenfor risikosonen (de tar vaksinen). 


Les hele artikkelen