Økonominyheter


Merete Hodne er utestengt fra Facebook etter innlegg om muhammedanisme

Frisør Merete Hodne er utestengt fra Facebook etter et innlegg om muhammedanisme (foreldet betegnelse på islam, red.anm). Innlegget er delt videre fra en av Hodnes Facebook-venner, men ble rapportert inn og deretter fjernet.

– Jeg vet at det er mange som ikke liker at jeg skriver om muhammedanisme, og hvis et innlegg blir rapportert inn mange nok ganger så kan man jo bli utestengt. Men dette var ikke mine ord, det var et innlegg fra en Facebook-venn som jeg delte videre, sier Hodne til Nettavisen.

Debatterer på Facebook

I Gulating lagmannsrett ble Hodne dømt til å betale en bot på 7000 kroner for å ha nektet en hijab-kledde Malika Bayan adgang i sin frisørsalong på Bryne. Hodne anket saken til Høyesterett, men vant ikke frem.

På Facebook debatterer hun religion jevnlig.

– Jeg skriver ofte om muhammedanisme, og det er mange som ikke liker at jeg bruker det ordet om islam, sier Hodne.

– Har du forståelse for at enkelte kan reagere på disse innleggene?

– Nei. De bør sette seg inn i hva den totalitære ideologien egentlig dreier seg om.

Merete Hodne Facebook

FJERNET: Dette innlegget førte til at Merete Hodne ble utestengt fra Facebook i tre dager.
Foto: Facebook ()

Utestengt etter krigsbilde

I fjor høst ble forfatter Tom Egeland utestengt fra Facebook etter å ha delt krigsbildet av den nakne Kim Phuc som løper gråtende nedover gaten etter et napalmangrep under Vietnamkrigen i 1972.

Ikke lenge etter ble statsminister Erna Solberg utestengt av samme grunn.

Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum ble også utestengt etter å ha delt sin lederartikkel om ringvirkingene av Facebooks sensur, og ble med dette den første norske redaktøren som ble utestengt fra nettsamfunnet.

navideo

– Merete Hodne har gått på en skikkelig smell

{"duration":54824,"embed_url":"http://navideo.blogg.no/video/embed/f672e1855a98410fb8f20dac92c0a332","length":0,"uid":"f672e1855a98410fb8f20dac92c0a332","is_private":0,"uploaded_file":"http://stream.blogg.no/f672e1855a98410fb8f20dac92c0a332-720.mp4 ","on_videolist_only":1,"blog_url":"http://navideo.blogg.no/","tags":["Merete","Hodne","Hijab-saken","Jæren"],"height":1080,"vi_id":491693,"article_url":"http://navideo.blogg.no/v_1489756518__merete_hodne_har_gtt_p_en_skikkelig_smell.html","width":1920,"status":"publish","category":"Nyheter","date_created":"2017-03-17 13:08:43","description":"Medietrykket har blitt for mye for frisør Merete Hodne, sier advokaten hennes.","blog_id":2036512,"has_ads":0,"name":"- Merete Hodne har gått på en skikkelig smell","thumbnail":"http://bloggfiler.no/navideo.blogg.no/images/hodne_front-2036512-12-1489756520098.jpg","dpconfig":{"title":1,"profile":0,"share":1,"shareBtn":0,"showCount":1,"autoplay":0}}

Slik forklarer Fredriksen Seadrill-kollapsen

– Seadrill har vært feilfinansiert – for kort forfall i forhold til riggenes levetid og for mange tilnærmet samtidige forfall. Vi har ikke vært skrudd sammen for å stå imot et kraftig oljeprisfall, sier John Fredriksen til Dagens Næringsliv.

Tirsdag raste Seadrill-aksjen på børsen. Det skjedde etter at selskapet fikk utsatt betaling for gjeld på 2,95 milliarder dollar, eller 25,3 milliarder kroner, i tre måneder.

Les egen sak her: Seadrill faller 36 prosent

Fredriksen sier også at det ble kjøpt noen selskaper som ikke skulle vært kjøpt.

– Jeg skulle stoppet, skrudd igjen kranen og stoppet mye tidligere. Vi får ta det ved en annen anledning. Nå har vi et godt stykke arbeid foran oss, sier John Fredriksen.

Fredriksen har tidligere sagt at selskapet har brukt mye tid på å rydde opp etter Tor Olav Trøim.

Les: Oppvask for Fredriksen: – Sitter med skjegget i postkassen
Les også: – Sov Fredriksen i styremøtene?
Les også: Trøim: – Stolt over det jeg gjorde i Seadrill

Fredriksen sier til DN at han jobber 18 timer om dagen, og vil gjøre det de neste tre, fire ukene også. Samtidig med restrukturering av Seadrill, jobbes det også med å etablere et nytt riggselskap, Northern Drilling.

– Vi holder på å ta verdens­rekord i restruktureringer her på det lille kontoret vårt. Vi har fikset Frontline, Archer, Arcadia Petroleum, Deep Sea Supply og Golden Ocean. Det er blitt knallbra. Nå gjenstår Seadrill-strukturen med de tilknyttede selskapene Sevan, North Atlantic Drilling og Seadrill Partners. Nå er det bare å jobbe på for å fikse Seadrill, men da må alle bidra, sier Fredriksen til DN.